Uber оголосив тарифи на перевезення і офіційно запустився в Києві

Сервіс приватних водіїв Uber через майже рік після першої новини про початок роботи в Україні офіційно запустився в Києві. Бюджетний сервіс UberX представили глава українського офісу компанії Аркадій Вершебенюк, регіональний менеджер у Східній Європі Ентоні ле Ру.

Сервіс компанії вже працює в понад 450 містах в більш 75 країнах. Uber в Східній Європі запустився в 20 містах 11 країн за два роки. Чемпіоном в регіоні за швидкістю зростання став Мінськ. За 6 місяців в столиці Білорусі зареєструвалося 80 000 нових користувачів, які відкривали додаток 580 000 раз. Час очікування uberX в місті зараз складає близько 5 хвилин.

Перед запуском Uber в Києві понад 40 000 чоловік відкривали додаток в надії викликати машину. За словами Ентоні ле Ру, це одна з найбільших цифр перед запуском Uber в світі (международные перевозки грузов в Харькове).

В Україні компанія почала роботу з найбільш масового продукту – бюджетного UberX. Базові тарифи на нього для киян складуть 25 грн за подачу + 4,5 грн / км + 0,4 грн / хв. Мінімальна вартість поїздки – 40 грн. Так з Контрактової площі до Софіївської можна доїхати за 40 грн. З залізничного вокзалу до ВДНГ можна буде дістатися приблизно за 80 грн. До 3 липня включно користувачі зможуть безкоштовно зробити п’ять поїздок на суму до 150 грн кожна.

Возити киян Uber буде на чотирьохдверних автомобілях класу В і вище, випущених не раніше 2008 року. Це будуть машини на кшталт Ford Focus, Skoda Rapid, Volkswagen Polo, Chevrolet Lacetti. 

До роботи в Україні в перший день приступлять кілька сотень водіїв. Крім документів на машину, всім їм буде потрібно ліцензія на перевезення і довідка про несудимість. Втім, в перший місяць можна буде їздити без них, але по закінченню 30-денного терміну, якщо документи не будуть завантажені, аккаунт водія заблокують. Для роботи з Uber безпосередньо також буде необхідно оформлення ФОП (фізична особа-підприємець). Для тих, хто не хоче реєструватися як ФОП, компанія пропонує працювати через офіційних партнерів. Але за свої послуги вони будуть стягувати комісію близько 10%. Сам Uber також бере комісію з кожного замовлення, яка складе в Києві 25%.