Inoventica взяла у HP багатомільйонний лізин

Inoventica втретє за останні 2,5 року бере ІТ-обладнання в лізинг у HP. Сума нового 5-річної угоди становить 200 млн руб. Що можна порівняти з половиною виручки компанії і в 2013, і в 2014 рр. Терміни одного з перших угод ще не минули.

Устаткування HP для Цодов Inoventica

Російська група компаній Inoventica повідомила про підписання договору з HPE (ТОВ «Хьюлетт паккард ентерпрайз»; одне з юросіб HP в Росії) про поставку обладнання компанії на суму 200 млн. Угода стосується обчислювальної техніки для побудови ІТ-інфраструктури, призначеної для надання на базі  Inoventica розподілених хмарних послуг.

Зокрема мова йде про сервіси «хостинг сайту» і «віртуальний сервер» – на будь-який з трьох підтримуваних компанією платформ віртуалізації (Hyper-V, KVM, VMware) для масового сегмента ринку.

Як уточнюють в компанії, в разі реалізації всіх етапів поставки сумарна обчислювальна потужність обладнання складе 6,5 Пфлопс, а обсяг сховища даних – 60 петабайт. Техніку планується розмістити в ЦОДах компанії в Москві, Володимирі і Єкатеринбурзі.

«Звичайно, інвестиційні можливості Inoventica істотно скромніше таких великих гравців як” Газпром “, РЖД або” Ростелеком “, але, тим не менш, ми з задоволенням відзначаємо, що за результатами реалізації першого трирічного плану стратегічного розвитку групи і в умовах непростої економічної ситуації в країні ми бачимо серйозний інтерес до нас з боку провідних світових постачальників ІТ-обладнання, включаючи готовність фондування нашого технічного розвитку », – зазначив Віталій Слизень, член ради директорів Inoventica, екс-глава департаменту Міністерства зв’язку (за часів Леоніда Реймана), колишній гендиректор« Сінтерри »і колишній топ-менеджер MTT.

У Inoventica повідомляють, що розглянута угода буде повністю профондірована фінансовим підрозділом HPE – HP Financial Services. Тобто, як пояснили CNews в компанії, коректно говорити про лізинг обладнання HP терміном на 5 років. Його умови Inoventica не розголошує.