Швейцарці перетворили квадрокоптер в літаюче кільце

Дослідники з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха побудували кільце для підвищення ефективності горизонтального польоту квадрокоптера. Демонстраційне відео опубліковано на YouTube.

Дрон під назвою Flying Ring являє собою квадрокоптер з кільцевих крилом. При пересуванні в звичайному режимі в закритому приміщенні кільце практично не впливає на якість польоту і виконує роль захисту роторів. У режимі горизонтального польоту квадрокоптер стає «на ребро» і використовує кільце як крила із замкнутим контуром.

В експериментах на спеціальній арені автори експериментували з різним кутом тангажа і змогли домогтися стабільного горизонтального польоту прив’язаного квадрокоптера на швидкості 10,4 метра в секунду при тангажу в 81,5 градус. Автори вважають, що такий підхід допоможе збільшити аеродинамічну якість. За їх словами, квадрокоптер при традиційному горизонтальному польоті володіє аеродинамічним якістю в районі двох, що можна порівняти з ефективністю польоту дрозофіл, а кільцеве крило володіє аеродинамічним якістю 12 (присутність всередині крила самого квадрокоптера знижує це значення, проте розробники розраховують в майбутньому доопрацювати дизайн літального апарату) .

Це не перший мультикоптер, в конструкції якого була використана схема кільцевого крила. На YouTube можна знайти і інші подібні проекти, які, як правило, виконані на аматорському рівні.

Flying Ring випробовувався на спеціально створеній для подібних проектів арені, яка представляє собою кубічну приміщення з межею довжиною в 10 метрів. На арені встановлена система управління безпілотниками, яка за допомогою камер з частотою зйомки 200 кадрів в секунду може відстежувати переміщення декількох об’єктів на швидкостях до 10 метрів в секунду. Раніше на цій же арені дослідники випробували однороторний асиметричний дрон і налагодили мотузяну переправу за допомогою квадрокоптера.

Всі, хто бажає прикупити собі крутий квадрокоптер DJI Phantom 4, вже час здійснити власну мрію. Гарних покупок на GoProStore та вражень від них!