Чорновий ремонт в новобудові

Кількість новоселів в наші дні можна порывняти з часами масового хрущовського переселення з бараків і підвалів в квартири. 

Придбали квартиру? Наприклад,  в ЖК “Евромисто” та захотіли зробити чорнову роботу самі. Починати слід з найбрудніших робіт – сантехніки та електрики. При цьому слід пам’ятати, що економія на сантехніці і електриці неприпустима. Всі інші роботи можна колись переробити, щось докупити, а ось з замурованими в стіну проводами і трубами ви зробити вже більше нічого не зможете. 

Якщо щось зробите не так, якщо на чомусь заощадите і купите щось не те, то виправити це можна буде лише в тому випадку, якщо ви весь ремонт будете робити заново. Слід проштробити всі стіни, де це необхідно, зробити електричну розводку по схемі, для води використовувати якісні поліпропіленові труби. Заздалегідь необхідно передбачити відведення до бойлера, до пральної машини, а також каналізаційний відвід для неї. Цілком може виявитися, що у вас поки що немає ні пральної машини, ні бойлера, але потім, коли вони з’являться, ці пилові роботи проводити вже не буде потрібно. Ванна кімната Не слід економити і на обробці ванної. Найкраще на підлогу укласти плитку, а краю закрити герметиком. Для цього цілком можна підібрати недорогу білорусько-італійську литку. Особливу увагу необхідно приділити вибору якісної затірки для швів, яка стане гарантією від появи грибків і плісняви. 

Найшвидшим і найдешевшим варіантом обробки стін в цьому приміщенні можуть бути пластикові панелі, які можна посадити на рідкі цвяхи. Фаянсові санітарні вироби краще брати європейського виробництва. Щоб згодом часто не змінювати змішувачі, не варто купувати російські і китайські вироби – власне про те, як вибрати хороші змішувачі я вже розповідав. Стіни і стеля Після цього можна приступати до чорнової обробці стін і стелі, яка складається до підготовки їх для фінішних покриттів, тобто затирання швів, нерівностей і тріщин, а також в шпатлюванні. Дуже важливо ретельно прогрунтувати стіни, стелю та підлогу. Це дозволить зменшити кількість цементного пилу. Чорнові роботи – це також етап, на матеріалах для якого економити не можна, оскільки він визначає остаточне якість всього ремонту. Необхідно пам’ятати, що чорнові матеріали повинні підбиратися в залежності від характеру чистової обробки. Найдешевшим варіантом для остаточної обробки стін є забарвлення за допомогою фарбопульта. Потім можна приступати до обклеювання паперовими шпалерами. Не забувайте народну мудрість: залишки солодкі, що в даному випадку означає, що залишки шпалер можна купити за зниженою ціною. 

Якщо у вас або у ваших близьких є достатній смак, то з декількох видів шпалер можна створити цілком гармонійне поєднання. Пол Далі слід робота з підлогою. Найдешевшим є використання лінолеуму, але його вистачить лише року на два. Лінолеум ж високої якості зараз знайти важко, і обходиться він дорожче, ніж ламінат. Тому найкраще і економічніше за все укласти ламінат класу 31, 32 або навіть 33. Плінтуси і двері Тепер прийшла черга і цих елементів. Однак знайте, що двері цілком можливо відразу і не встановлювати. Для початку можна обійтися коробками з лиштвами, вартість яких не вище 20% від всієї вартості дверного комплекту.

Поради загального порядку 

Економний ремонт цілком можна виконати своїми руками, зрідка вдаючись до допомоги друзів. Подібний ремонт можна завершити місяці за три. Якщо ви маєте намір залучити фахівців для виконання будь-яких робіт, то зв’язуватися з вільними робочими не варто: працюють вони, як правило, без договору, тому претензії пред’явити їм неможливо. Вибирайте серйозну і добре зарекомендувала себе компанію по ремонту, користуйтеся порадами друзів і родичів.доведеться двічі витрачатися, а на квартиру і одного разу кусається.