У Житомирі почали обговорювати розвиток Старого Бульвару і Шодуарівського парку

Робоча група з розвитку концепції Старого Бульвару та центрального парку, який планують перейменувати в Шодуарівський, на своєму другому засіданні почала обговорювати бачення майбутнього цього місця.

Заступник міського голови, голова цієї групи Матвій Хренов доручив працівникам міської ради провести технічну роботу для підготовки проекту реконструкці – а саме – узгодити земельні питання – встановлення меж – для можливості здійснення робіт.

Під час засідання три представники робочої групи висловили свої думки щодо розвитку парку та Старого Бульвару.

Редактор сайту Репортер Сергій Фещенко сказав, що Старий Бульвар і Шодуарівський парк – це єдиний історичний архітектурний ансамбль, адже ці два об’єкти об’єднує історія Старого Житомира та запропонував їх розвивати у якості концепції туристичної принади Старого Житомира.

Власник архіву фотографій історичного Шодуарівського парку Валерій Скориков запропонував на місці “Клетки” збудувати 50-тиметрову Оглядову Вежу.

Краєзнавець Георгій Мокрицький звернув увагу на те, що природа збудувала в цьому місці неповторної краси ландшафт, який потрібно розчистити від чагарників, щоб відкрився вид на річку Тетерів. Також він вважає, що Артеміда, як богиня, має стояти не на землі, а на постаменті.

Представники місцевої громадської організації запропонували у виявлених підзмеллях маєтку барона Шодуара, влаштувати музей його імені для туристів.

Наступне засідання робочої групи відбудеться 3-го листопада, де своє бачення скажуть представники групи, які ще не висловились.