Грузія створила план для приросту туристів, а в Греції запрошують побачити стародавнє місто

Кількість приїжджаючих до Грузії на рік міжнародних візитерів до 2020 року виросте до 8 мільйонів, а до 2025 року – до 11 мільйонів. Такий прогноз сьогодні зробив міністр фінансів Грузії Дмитро Кумсішвілі.

«Планується серйозне сприяння розвитку туризму. У тому числі будуть здійснені інвестиції в туристичну інфраструктуру, будуть профінансовані програми, які спрямовані на зростання впізнаваності Грузії», – заявив Кумсішвілі в парламенті, в ході обговорення проекту держбюджету на 2017 рік.

За словами міністра, Грузія повинна стати привабливою як для іноземних, так і для місцевих туристів, щоб по країні стало легко подорожувати. Для подорожей туристи обирають http://www.032.ua/catalog/59/911

При цьому дослідники Гетеборзького і Борнтмутского університетів виявили на пагорбі недалеко від села Влохос в Фессалії в Греції руїни невідомого давньогрецького міста, вік якого оцінюється в 2500 років.

За словами керівника дослідницької групи Робіна Ренлунда (Robin Ronnlund), проводячи археологічні розкопки в регіоні, вони найменше очікували, що наткнуться на велике місто розміром більше 40 гектарів, з розвиненою мережею вулиць і площ.

Аерофотознімки, опубліковані британською «Independent», ясно показують наявність стін, фрагментів веж і міських воріт стародавнього міста, який, на думку дослідників, процвітав в IV-III ст до н.е.

Раніше, під час вересневих робіт, тут були знайдені стародавні керамічні вироби і монети, що датуються приблизно V-му ст. до н. е.

Дослідники відносять розквіт міста до IV-III ст до н.е. і вважають, що, швидше за все, він був покинутий жителями після нападу римлян. Університетська група зі Швеції і їх грецькі колеги сподіваються продовжити дослідження в серпні наступного року за допомогою спеціального георадара.

«Дуже мало відомо про наявність древніх міст в регіоні, в той час як багатьма дослідниками раніше вважалося, що західна Фессалія була, в деякому роді, глушиною античного світу. Наша робота заповнює суттєву прогалину в знаннях про конкретному регіоні і показує, що грецька земля приготувала ще багато відкриттів», сказав, зокрема, Ренлунд.

На думку дослідників, невідоме 2500-літнє місто може допомогти дати відповіді на багато таємниць, що оточують давньогрецьку цивілізацію.