​У Житомирі відбувся перший книжковий форум

В приміщенні Житомирської обласної державної телерадіокомпанії закінчився книжковий форум «Дієслово», який тривав три дні.

Відкриття форуму розпочалось 10 березня з виступу організаторів та лауреата Національної премії імені Т. Шевченка В`ячеслава Медведя. На заході було представлено близько 20 українських видавництв, серед яких «Час Майстрів», «Теза», «Веселка», «Карпатська вежа», «Волинь», «Видавництво старого лева», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та інші.

«Головною метою заходу є популяризація книги та створення майданчика, на якому зближуються автори, видавці та читачі. Таке в Житомирі відбулося вперше, саме такого масштабу та формату. У більшості областей такого форуму ще не було» — розповів один із організаторів заходу Сергій Твардовський.

Впродовж трьох днів, у рамках книжкового форуму, відбувалися зустрічі з письменниками, круглі столи про тренди сучасної української літератури, фотосушка, вікторини, кіно та концерти авторської пісні. Крім цього, у Житомирі відбулася перша в Україні виставка шаржів української літератури.

Марія Чумальчук, Карина Собченко