Відеоспостереження в квартирі своїми руками

Для того, щоб встановити камеру відеоспостереження своїми руками, її, звичайно, доведеться купити. Але яку?

Існує чимала кількість варіантів. У тому випадку, якщо сімейний бюджет дозволяє, найкращим вибором стане відеоспостереження в квартирі своїми руками зібране з пристрою відеозапису і багатокамерною групою. У разі обмеження в коштах має сенс спробувати виконати монтаж відеоспостереження з бюджетних компонентів. Наприклад, створити відеоспостереження в під’їзді своїми руками на основі веб-камери. 

Щоб встановити це відеоспостереження слід спочатку вивчити ціну компонентів. Використання веб-камери – нескладний і безвитратний спосіб. Вартість такої камери починається від декілька сот гривень. Довжина кабелю близько півтора метрів. Досить простягнути від комп’ютера до вікна?

Починаємо монтаж відеоспостереження своїми руками. Встановлюємо драйвера і програмне забезпечення, яке виробник вклав в комплект. У будь-якої фірми є своя програма. Ми розглянемо загальні принципи їх використання: Після того як веб-камеру для відеоспостереження підключимо до системного блоку ПК і запустимо програму, яка йде в комплекті – на екрані з’явиться зображення з камери. Закріпимо її на вікні, налаштуємо фокус на власний автомобіль або мотоцикл. У налаштуваннях програми включаємо опцію «запис по детекції» і налаштовуємо область на зображенні, при русі в якій система буде видавати тривожний сигнал. «Зафарбовуємо» мишкою ділянку поруч з нашим транспортним засобом. Коли зловмисник буде прогулюватися в п’яти метрах від машини, система відеоспостереження буде знаходитися в режимі очікування. У той момент, коли він потрапить в область, яку ми виділили, динаміки комп’ютера видадуть крик недобитого тираннозавра (або будь-який інший звук, який користувач налаштує), а на вашу адресу електронної пошти піде тривожне повідомлення з фотографією небезпечного події. 

Але ж веб-камеру можна встановити не на вікно, а … Правильно. Куди завгодно! Наприклад, зробити відеоспостереження в під’їзді своїми руками. А придбати необхідне обладнання можна на http://www.seventek.com.ua