Впроваджуємо енергоефективність вдома

Енергетична проблема ось уже на протязі останніх 30 років є однією з найважливіших для всього людства. 

Населення нашої планети і його потреби неухильно зростають, тому завдання заощадження енергії виходить на перший план. Сучасні технології дозволяють істотно знизити витрати, тим самим полегшивши життя простим людям, у багатьох з яких очі лізуть на лоба при вигляді сум за комунальні послуги. Тому не дивно, що городяни все частіше переїжджають за місто, зокрема в будинку з бруса. Брус сам по собі відмінно «тримає» тепло, тому витрати на опалення будинку невеликі. А якщо скористатися кількома простими порадами з енергозбереження та доопрацювати будинок до пуття, запровадивши сучасні «розумні» технології, як наприклад, обігірівач Термоплаза, то це дозволить заощадити кругленьку суму. 

Лампочці Ілліча – Ні!

Енергозберігаючі лампи були розроблені багато років тому, проте через свою дорожнечу людина ставиться до їх купівлі скептично. А даремно. Енергозберігаюча лампа, потужність якої дорівнює 15 ват, здатна освітити простір не гірше звичайної лампи розжарювання на 100 Ватт. Якщо врахувати, що сучасні енергозберігаючі лампи працюють в 5-10 разів довше в порівнянні зі своїми прабатьками, термін служби яких не перевищує 1 тисячі годин, то питання з вибором лампочок відпадає саме собою. Звичайно, недоліки у ефективних ламп є. Це і висока вартість, і «холодне» світло. Але, по-перше, покупка швидко окупається, а по-друге, зараз випускаються лампочки, які здатні видавати близьке до «теплого» світло.

Утеплюємо будинок

Витрати на опаленні можна скоротити приблизно на 70% банально утепливши будинок з бруса. Найбільші витоки тепла розташовуються в районі дверей і вікон. В першу чергу необхідно подумати про спорудження в будинку з бруса передбанника, щоб тепло не виходило назовні при кожному відкритті вхідних дверей. Далі слід поміняти віконну коробку на склопакет (дерев’яні вікна зі склопакетом підійдуть найкраще).