Житомирські правоохоронці затримали викрадача київської маршрутки


Правоохоронці схопили 29-річного чоловіка у підземному переході на станції Фастів на Київщині. 

Про це повідомили під час прес-конференції в Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

Житомирські оперативники підозрювали чоловіка за вчинення двох злочинів на території Житомирської області. А вже потім з’ясували, що чоловік вчинив низку тяжких злочинів і в інших областях України.

“Він у нас розшуковується з 2016 року за скоєння згвалтування на території Любарського району, а також за розбійний напад і незаконне заволодіння автомобілем на території Попільнянського району. Ми розшукували в рамках цих двох злочинів. Коли ми його затримали він почав розповідати про інші злочини”, – розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Віктор Бугира.

У затриманого в орендованій квартирі знайшли зброю, формений одяг поліціянта та військовослужбовця, радіостанції, викрадені чужі паспорти, комп’ютерну техніку та інші речові докази. Під час слідства підозрюваний зізнався – вчиняв й інші злочини за межами Житомирщини. З-поміж яких – викрадення маршрутки та стрільба по правоохоронцям в Києві.

“У Києві злочинець викрав пасажирський мікроавтобус, тікаючи від правоохоронців, поранив правоохоронця. Потім зник і переховувався”, – розповідає начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

“Я вискочив із маршрутки, побіг по вулиці. Почув постріли: обернувся і побачив, що він (правоохоронець) стріляє в мою сторону. Я почав стріляти в нього. В мене був перероблений травматичний пістолет. Зробив 3-4 постріли, попав в ногу”, – каже затриманий.

Злочинець вже був раніше судимим. Навесні 2016 року його звільнили за “законом Савченко”. Він навіть влаштувався на роботу. Однак через кілька місяців знову взявся за старе. Зараз чоловік знаходиться в Житомирському СІЗО. За скоєні злочини він може сісти за грати на 15 років.