Через розлив нафти в ОАЕ закрито кілька пляжів

Вітчизняні туроператори, що працюють на ринку ОАЕ, підтвердили опубліковану в ЗМІ інформацію про розлив нафти в океані, неподалік від курортної зони емірату Фуджейра – там закрили декілька пляжів.

Як повідомили в туроператорі «АРТ-ТУР», всього в зоні поширення нафтової плями знаходяться пляжі 3-4 готелів, серед яких Fujairah Rotana Resort & SPA 5 *, Miramar Al Aqah Beach Resort 5 * і Le Meridien Al Aqah Beach Resort 5 *. Гендиректор компанії Дмитро Арутюнській додав, що, судячи з кількості порушених плямою пляжів, розлив нафти носить локальний характер.

Банки в ОАЕ славляться своєю досконалістю та мають ряд переваг. Про деталі відкриття банківського рахунку в ОАЕ –  https://uae-cons.com/nashi-uslugi/otkrytie-scheta-v-oae.

Як розповіла представник готелю Fujairah Rotana Resort & SPA  Надія Щербакова, для купання туристів вивозять на інший пляж, який розташований в 10 км від нафтової плями. Співробітники готелю також доставляють туди напої і їжу.

«Кілька днів минулого тижня не можна було купатися. Як мені повідомили вчора, пляж відкрили, так як море вже майже очистилося, але поки ще мутнувате, і після купання на шкірі залишаються невеликі цятки нафтопродуктів. Наш готель видає туристам спеціальні серветки, щоб усунути їх. Знаєте, наших людей подібні проблеми ніколи не зупиняли від купання», – підкреслила Щербакова.

Причиною забруднення пляжів Фуджейра є танкери з нафтою, які проходять в нейтральних водах, і які грішать тим, що скидають залишки нафтопродуктів, а потім їх прибиває до берега, розповів Дмитро Арутюнській. На його думку, на відпочинок наших туристів в ОАЕ це навряд чи вплине. 

«По-перше, основна маса туристів звідти вже виїхала після травневих свят. По-друге, у туристів більшою популярністю користуються інші емірати, так як в Фуджейрі інфраструктура  поки не дуже розвинена», – вважає директор «АРТ-ТУР».

Гендиректор Space Travel Артур Северенко додав, що проблема забруднення берегової лінії  нафтою є цілорічною, і готельєри оперативно про неї повідомляють. В даному випадку, за його словами, поки ніяких рекомендацій від партнерів туроператора в ОАЕ не надходило, як і скарг від туристів, які зараз там перебувають. Якщо виникне необхідність, то туроператор обіцяє безкоштовно переселити туристів в інший готель, правда, в іншому еміраті.