Як зберегти свій килим

Новий килим завжди виглядає нарядно і радує око своїх господарів новизною свіжих фарб, чистим запахом, приємним і пружним покриттям або пишним ворсом. На жаль, з часом будь-який килим потребує чищення. 

Тому в цій статті ми розглянемо практичні поради, які допоможуть вам тримати ваш килим в чистоті і продовжити термін його служби.

Профессиональная химчистка ковров Киев.

Чого не люблять килими і їх господарі?

1. Рідини. Шоком для будь-якого килима є пролиті рідини різних модифікацій: чай, молочні або кавові рідини або просто гаряча вода. Різні рідини утворюють неприємні  спучені місця на килимах.

Якщо ваш килим постраждав від пролитої рідини, постарайтеся за допомогою губки або ганчірки, яка рясно вбирає вологу зібрати вологу з килима. Обов’язково підніміть килим або частину килима з мокрим місцем над підлогою і добре просушіть. Не залишайте килим лежати на підлозі, коли на ньому є мокра пляма.

2. Сирість – ще  ворог килима і килимових покриттів. Іноді господині самі сприяють псуванню килимів неправильними діями під час прибирання. Ніколи не стелить килим на вологий підлогу!

3. Занадто жорсткі щітки. Грубі щітки недоречні для чищення килимів.

4. Вм’ятини від  меблів. Перш ніж поставити на килим меблі з ніжками приготуйте підкладки. Підкладками можуть служити невеликі гумові прокладки.

5. Загнуті кути на килимі виглядають дуже некрасиво. Щоб уникнути загинів кутів килима можна спробувати зробити наступне: під місця загинів покладіть картонні смужки і пришити їх до килима за допомогою тканини.

6. Пил. Килими, особливо дорогі, не люблять, щоб їх надовго залишали без догляду. Тому, якщо ви плануєте виїхати у відпустку, постарайтеся згорнути ваш килим в рулон або просто накрити його ворс газетними листами.

7. Слизькі килими і килимові доріжки. Неприємно коли килим ковзає під ногами. Більш того, це може бути ще і небезпечним! Щоб уникнути подібної неприємності можна пришити до зворотної сторони килимка шматочки тонкої гуми.