“Житомиртеплокомуненерго” повільно встановлює лічильники, невчасно подає Інвестиційний план і постійно отримує штрафи за порушення ліцензій

У Житомирі лише 20% житлових будинків оснащені приладами обліку тепла. Це втричі менше, ніж середній показник по Україні.

Такі дані озвучили під час засідання НКРЕКП 8 червня.

На засідання приїхали керівник “Житомиртеплокомуненерго” Дмитро Рогожин та заступник мера Олександр Фещенко.

Розглядалось  обґрунтування до проекту рішення НКРЕКП «Про накладення штрафу на КП «ЖТКЕ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва, Ліцензійних умов з транспортування та Ліцензійних умов з постачання та невиконання постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 05 січня 2017 року № 5».

Підприємство отримало черговий штраф у вигляді 85 тис грн за порушення ліцензії.

“Ліцензіатом не виконано зобов’язання щодо надання до 28 лютого 2017 року до органу ліцензування для схвалення інвестиційної програми на 2017 рік“, – йдеться в документі. Відповідно також були порушення і щодо укладання договорів зі споживачами.

За словами керівника комісії Вовка, підприємство надало програму лише у травні і то з порушеннями. Хоча мало це зробити ще у 2016 році.

“Ви не надали вчасно, потім просили перенести до 1 квітня, а подали у травні і то з порушеннями. Хто винен?”, – сказав Вовк. 

“Безпосередньо керівник підприємства”, – сказав Фещенко.

“Я я вважаю, що міська влада і мер, який не зумів побудувати процес”, – зазначив Вовк.

“Тобто, на словах ви святі, а насправді не можете вчасно подати інвестиційну програму, де також передбачено встановлення приладів обліку”, – сказав Вовк.

Захищати прийшов житомирян прийшов навіть заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, який, правда, підтвердив, що з програмою затягнули.

Комісія попросила його звернутись до міської ради аби та припинила займатись політикою

“Прошу тоді вас звернутись з листом до міської ради Житомира аби та дотримувалась усіх принципів у формуванні тарифів. а не писала в правоохоронні органи заради політичної угоди”. – сказав голова комісії.

Тому вирішили перенести  вже втретє остаточне подання інвестиційної програми з 1 квітня на 1 липня, а заключення договорів до 1 жовтня.

Як писав Репортер. міська рада погодить умови реструктуризації кредитної заборгованості «Житомиртеплокомуненерго» перед ЄБРР.

При цьому, нагадаємо, що виконавча служба нещодавно зняла з рахунків «Житомиртеплокомуненерго» бл. 300 тис євро (кошти ЄБРР) та 6 млн грн (заробітна плата). Ця ситуація, за словами міського голови, може призвести до відмови співпраці Європейського банку з житомирянами і загалом Україною.