Скільки коштує пожити в Чорногорії

На морських курортах правила диктує близькість до моря. Пристойна квартира в приморському місті недалеко від води обійдеться в суму близько € 40-80 в день. Звичайно, можна знайти варіанти і за нижчою ціною, але розташування буде не сильно зручним, наприклад, на височини. 

Згодні, вид хороший, багато позитивних емоцій, але регулярні марш-кидки вниз по схилу і, найважче – вгору, радість викличуть тільки у дуже спортивних людей. Тому на розташуванні краще не економити.

До речі, квартиру можна орендувати далеко не скрізь. У Будві та її околицях пропозицій багато, а ось в Боко-Которській бухті частіше здаються вілли. Природно, обійдуться вони дорожче – від € 100 до € 300 в день.

Житло можна орендувати, як заздалегідь через агентство, так і самостійно прямо на місці.

Таблички «sobe» на будинках безпомилково вкажуть на вакантні пропозиції. Але, самі розумієте, є в цьому і свої ризики. Тому гарненько подумайте, перш ніж зважитися залишити питання житла «на потім» …

Заощадити можна орендувавши житло не подобово, а на тривалий термін. Наприклад, в Будві знімна однокімнатна квартира обійдеться в € 300-400 на місяць. У Подгориці – € 250-350, в Нікшичі – € 100-200. За місяць в будиночку в Боко-Которській бухті доведеться віддати € 1000-1500.

Комунальні платежі при помісячною оренді можуть бути включені в ціну, але найчастіше оплачуються окремо. Причому загальна сума витрат на воду, електрику і інтернет може доходити до € 100 і навіть вище в місяць. Але тут вже все залежить від ощадливості самих відпочиваючих.

Воспользуйтесь также хорошей возможностью и закажите у гидов замечательные  экскурсии на Каньоны в Черногории.  Экскурсии оставят  целое море впечатлений!