У Житомирі відкрилась і до кінця року триватиме виставка присвячена Олегу Ольжичу

20 липня в Житомирському обласному літературному музеї відкрилась виставка, присвячена 110-річчю від дня народження відомого громадського діяча, поета, археолога Олега Ольжича (Олега Кандиби). 

Про це Репортеру розповів директор музею Віталій Єремєєв.

З його слів, у вітрині розміщено книги з поезією та прозою Ольжича видані в Незалежній Україні, книги, які розповідають про життєвий шлях нашого земляка.

Глядачі можуть познайомитися із матеріалами 110-річної давнини – це фото батьків – Олександра Олеся та Віри Свадковської, будинку, де жила родина, і де народився майбутній поет.

“Тут і перші світлини маленького Олега, конверти з адресою помешкання молодого подружжя. Понад 30 фотографій на стелах – це матеріал, який документує життя поета і археолога”, – каже директор музею.

Виставку доповнює великий портрет молодого Ольжича, виконаний заслуженим художником України, житомирянином Валерієм Радецьким.

Виставка триватиме до кінця року, відвідати її може кожен бажаючий.

Сьогодні, 21 липня Україна відзначає 110 років від дня народження Олега Ольжича. У Житомирі з цієї нагоди розмістили серію біл-бордів, авторства художника Дмитра Ракова.