Полковника СБУ із Житомира нагородили посмертно орденом «Народний Герой України»

Без категорії

У Вінниці 18 серпня відбулась церемонія вручення недержавної нагороди «Народний Герой України», яка присвоюється військовим і цивільним особам за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерській допомозі Збройним Силам. 

Рішенням Нагородної Ради орден присвоєно співробітнику СБУ Юрію Возному, який під час виконання службових обов’язків загинув у червні поточного року на Донеччині. 

Про це повідомляють в СБУ.

Отримати народну нагороду приїхали його батьки: Віталій Миколайович та Надія Іванівна з Житомира. Срібний тризуб їм вручив батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка Володимир. 

Представляючи до відзнаки Юрія Возного, член Нагородної Ради Юрій Бутусов наголосив: «Полковник Возний добровільно змінив затишний кабінет на місце в зоні АТО. Так зробити міг лише справжній патріот». 

Раніше Указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові» Юрій Возний нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).