До замаху на нардепа Мосійчука може мати відношення Кадиров – поліція

Без категорії

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що у вбивстві народного депутата України був зацікавлений голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров. Про це заявив радник глави МВС Іван Варченко, пише Тиждень.

Він зазначив, що Кадиров може мати відношення до замаху на політика, оскільки в 2014 році погрожував йому вбивством.

“Варіантів може бути небагато. Замовник один – РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, в яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег. Продукувати якісь додаткові версії, звичайно, слідство розглядає і має розглядати інші версії, але я думаю, що доказова база зараз достатня для того, щоб однією з пріоритетних мати саме версію російського замовника. І не виключаю, що виконавці можуть бути найрізноманітніші”, – заявив Варченко.

Водночас, депутат Василь Амельченко (“Радикальна партія”) не виключає, що замах на Мосійчука може бути пов’язаний з виборчою кампанією.

“Навіть не виключаю версії, яка причетна і до виборчої кампанії, бо Ігор Володимирович дуже активно працював і на округах, і на ефірах… Я розумію, що версія теракту більш вірогідніша, але те, що чекали Мосійчука – це очевидно, на мою думку”, – сказав нардеп.

Повідомляється, що в 2014 році в мережі було оприлюднене відео, на якому Мосійчук під крики “Слава вільній Ічкерії” розстрілює портрет Кадирова. Пізніше глава Чечні заявив, що “Мосійчука вб’ють, якщо ми до нього не доберемося”.