Найбільший виробник цукру, що має потужності і на Житомирщині, позичив у ЄБРР $25 мільйонів

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділив найбільшому виробнику цукру в Україні холдингу Астарта довгостроковий кредит у розмірі $25 млн.

Про це повідомили в ЄБРР, передають Українські новини.

Дані кошти планується використовувати в рамках реалізації проекту з розвитку та модернізації зернової і цукрової інфраструктури компанії.

Загальна вартість проекту оцінюється у $83,1 млн.

“Проект включає у себе будівництво і придбання шести зерносховищ загальною потужністю 480 тис. тонн і будівництво одного сховища цукру ємністю 50 тис. тонн. Нові сховища будуть розташовані в Полтавській і Хмельницькій областях”, – сказано в повідомленні.

Агропромхолдінг Астарта – найбільший виробник цукру в Україні з часткою виробництва близько 25%, земельний банк якого становить 245 тис. га. Також компанія займається виробництвом молока та переробкою сої.

Компанія здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях.

Найбільшими акціонерами Астарти є бізнесмен Віктор Іванчик і міжнародна фінансова група Fairfax Financial Holdings Limited, акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.