До дня Героїв Небесної Сотні у Житомирі презентують дві книги

Без категорії

19 лютого 2018 року о 15:00 в Домі української культури відбудеться презентація спільного проекту викладачів кафедри Історії України Житомирського Державного Університету ім. І.Я. Франка та Дому української культури. Про це повідомляє сайт міської ради. Проект реалізується з нагоди заходів, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні.

Це презентація книг «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область” та “Майдан від першої особи. «Мистецтво на барикадах».

Збірник спогадів підготовлений у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія». Проект започаткований навесні 2014 року, головною метою якого збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності.

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» – це третій випуск серії. Книга реконструює події місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а як відбувались протестні рухи в областях – відомо не багато. Укладачі третього збірника взяли за мету заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Частини подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. 

Житомирську область презентуватимуть науковці та викладачі кафедри Історії України ЖДУ ім. І.Я.Франка, які займалися збором усних свідчень та підготовкою збірника, а також очевидці подій, чиї спогади увійшли до книги.