У Житомирі згадали загиблих від рук російських загарбників співробітників СБУ

Суспільство

Вічну світлу пам’ять загиблих на фронті захисту Батьківщини від вторгнення російських загарбників вшанували у Житомирі, провівши в обласній філармонії імені Святослава Ріхтера благодійний захід.

Вони віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність України, безпеку громадян, зупинили окупантів від подальшого просування вглиб суверенних територій, протистояли ворогу як зовнішньому, так і внутрішньому.

І вони віддали свої життя в спецопераціях по зупиненню перейшовших свої кордони росіян, адже в їхніх серцях своя любов, і своя земля – це Україна. 

Під час благодійного заходу пройшла презентація виставки картин «Невидима варта» та вистава-реквієм «Війна без строку…».

На полотнах, написаних співробітницею Національної академії СБ України художницею Лесею Шиденко та її донькою, зображено загиблих під час виконання службових обов’язків у районі проведення АТО військовослужбовців спецслужби.

Вистава-реквієм, яку підготували курсанти Академії, – це розповідь про полеглих Героїв, якими вони були.

Під час заходу широкому загалу презентували авторський портрет полковника СБ України Юрія Возного, загиблого наприкінці червня минулого року під час виконання службових обов’язків у районі АТО, та продемонстрували прем’єрний показ фільму-спогаду про нього.

Захід був благодійним – зібрані кошти передали Житомирському військовому шпиталю для лікування та реабілітації військовослужбовців-учасників АТО.