Куди Житомирська область спрямує 2 мільярди гривень

Без категорії

Цього року за рахунок підтримки держави та спільної роботи з органами місцевого самоврядування на реконструкцію доріг та відновлення соціальних об’єкті Житомирщини планується використати до 2 мільярдів гривень.

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у програмі «Відкрита студія» на каналі «СК1» вчора, 29 березня.

«Загалом за рахунок підтримки держави та спільної роботи з органами місцевого самоврядування на реконструкцію дорожніх та соціальних об’єктів Житомирщини у 2018 році плануємо використати до 2 млрд грн. На будівництво та реконструкцію об’єктів 228 млн грн нам дає Державний фонд регіонального розвитку, місцеві бюджети співфінансують 30% вартості проектів. Разом це вже майже 300 млн грн на проекти, які будуть реалізовані за програмою ДФРР. Серед наймасштабніших проектів 2018 року – реконструкція Центру реабілітації учасників АТО, вартість якого складає близько 28 млн грн, завершення робіт на стадіоні «Полісся». Також плануємо відкрити 5 нових садочків, добудувати 3 школи. Як бачите, в першу чергу ми відновлюємо соціальні об’єкти, які важливі для місцевих громад та області»,зазначив Ігор Гундич.

Також керівник області акцентував, що за ініціативи Президента в Україні проводиться програма розбудови сільської медицини, яка направлена на відбудову амбулаторій у селах.

«Житомирській області на розбудову сільських амбулаторій з державного бюджету передбачено майже 190 млн грн. Ця програма розрахована на 2018-2019 рр. Цього року ми плануємо побудувати нових 10 амбулаторій, загалом за 2 роки – 35 медичних сільських центрів на 1-2 лікаря. І ще плануємо зробити реконструкцію у 8-9 амбулаторіях. Також за ці кошти планується закупити обладнання та автомобілі для сільських амбулаторій», – підкреслив голова ОДА.

За словами Ігоря Гундича, ще близько 1,5 млрд грн передбачено на ремонт доріг у 2018 році: «Із дорожнього фону держава виділяє Житомирській області 617 млн грн, із коштів митного експерименту у нас вже є 116 млн грн. На дорогу Н-03 Чернівці-Житомир виділено 300 млн грн і на Службу автомобільних доріг ще 630 млн грн. Разом це близько 1,5 млрд грн на будівництво та реконструкцію доріг державного та місцевого значення».

Детальніше про основні об’єкти ДФРР, які реалізують у 2018 році, будівництво перших сільських амбулаторій, ремонт доріг в області – дивіться у сюжеті та читайте на сайті ОДА.

Прес-служба ЖОДА