Суспільне зняло сюжет про не повернене ім’я Шодуарівському парку

Культура

Шодуарівському парку не повернули його ім’я.

Можливо це заплановано у майбутньому міським головою Сергієм Сухомлином, але публічних заяв щодо цього він, принаймні, не робив.

Минулого року була створена робоча група з концепції розвитку парку та Старого Бульвару, під час якої керівництво міста не озвучило свого чіткого рішення – повертають вони парку історичну назву, чи ні. 

Громада міста свою волю озвучила, підписавши петицію та висловившись “за” на громадських слуханнях.  

При цьому аргументи членів робочої групи щодо того, чому цей парк по праву, закону і справедливості носить назву Шодуарівський були донесені до колишнього заступника міського голови Матвія Хренова, секретаря міської ради Наталії Чиж та міського голови Сергія Сухомлина.

У відповідь від міського голови і екс-заступника пролунала пропозиція спочатку відреставрувати парк, а потім вже думати, як його називати.

Але ніщо не може завадити спочатку повернути парку його ім’я, а потім вже його реставрувати, ніщо, окрім небажання. Якби вулиці перейменовувались тільки після їх реконструкцій – то ми жили б вже в зовсім іншому місті.

Потреби думати, як називати парк у істориків, краєзнавців, корінних житомирян немає – для них він по праву і по духу Шодуарівський. 

Сюжет на житомирському суспільному телебаченні на цю тему вийде в наступний четвер.

В зйомках сюжету журналістки Наталії Дехтієвської взяли участь краєзнавець Георгій Мокрицький, журналіст Сергій Фещенко, поет і телеведучий Олег Климчук і художник Дмитро Раков.

Фото з фейсбук-сторінки Дмитра Ракова