17-19 серпня у Житомирі відбудеться  IV-й Пісенний Спас

Культура

IV Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний спас» пройде у Житомирі 17-19 серпня.

Фестиваль пройде з метою підтримки молодих митців, створення умов для реалізації їх творчого потенціалу на досвіді кращих пісенних традицій Європи, України та Поліського краю, втілення у практику нових форм розвитку сучасного молодіжного естрадного мистецтва, популяризації творчості та збереження культурної спадщини відомого поета, письменника та митця Володимира Шинкарука.

17-19 серпня на території літнього театру міського парку культури та відпочинку і вулиці Михайлівській проходитимуть різноманітні та цікаві заходи,  повідомляє сайт Житомирської міської ради.

Будуть  концерти, творчі зустрічі та майстер-класи відомих українських митців; виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди народного свята Спаса; заключний гала-концерт за участі переможців, гостей Фестивалю та відомих українських естрадних виконавців; концерти, творчі зустрічі, майстер-класи, телевізійні та радіопрограми за участі переможців та гостей Фестивалю.

Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» є масовим комплексним молодіжним культурно-мистецьким дійством, що поєднує різні види, жанри та форми творчої художньої діяльності, які пов’язані з пісенною творчістю та сприяють її розвитку.

Метою Фестивалю є підтримка молодих митців, створення сприятливих умов для реалізації їх творчого потенціалу на досвіді кращих пісенних традицій Європи, України та Поліського краю.

Засновником та головою оргкомітету Фестивалю є Заслужена артистка України Ірина Шинкарук. Організатори Фестивалю: Міністерство молоді та спорту України, Житомирська обласна рада, Житомирська міська рада, Житомирська обласна державна адміністрація, Громадська організація «Молодіжне творче об’єднання «Пісенний Спас», Молодіжна громадська організація «Студентський клуб».