З Овруцької єпархії УПЦ МП надходять суперечливі сигнали щодо підтримки Єдиної Помісної Православної Церкви

Суспільство

Суперечливі повідомлення сьогодні почали надходити з Овруча.

Сайт Овруцької Єпархії УПЦ МП сьогодні спочатку розмістив послання від Митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона, у якому він закликає підтримати процес надання Українській Православній Церкві Автокефалії Константинополем і створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

Послання про підтримку Помісної Церкви оприлюднене з підписом Митрополита Віссаріона.

Пізніше на цьому ж сайті це звернення знято і вже без підпису Митрополита оприлюднено спростування такого змісту:

На сайті Спасо-Преображенського Кафедрального Собору м. Овруча це послання також було розміщено і також знято з аналогічним спростуванням:

Які ж це такі вороги канонічної УПЦ МП зазіхнули на сайти Овруцької єпархії і Овруцького Собору? 

Чи, можливо, в Московському патріархаті є прихильники Єдиної Помісної Української Православної Церкви і вони такими діями намагаються подати сигнал, що, попри підпорядкування церкви окупанту українських суверенних територій Росії, в рядах УПЦ МП є ті, для кого є бажаною пряма Автокефалія Української Православної Церкви – незалежність, автономність, самодостатність?

У будь-якому випадку, Україна, як держава, заснована раніше Росії, окрім того, на правах своєї державності і суверенності має повне право на самостійні духовні відносини з Матір’ю-Церквою і допомоги посередників для цих взаємин, а також, для спілкування з Богом, не замовляла.