Житомирська обласна рада підтримала звернення про Томос для УПЦ і звільнення Росією українських політв’язнів

Суспільство

Житомирська обласна рада на 16-й сесії підтримала звернення до Президента України, ВР, Глави Кабміну та обласних рад про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Цей проект рішення підтримав 41 депутат.

Також депутати обласної ради прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо підтримки незаконно ув’язнених українських патріотів.

У такий спосіб депутатський корпус висловлює свою позицію щодо політичного переслідування громадян України владою Російської Федерації, зокрема, українського режисера, учасника Революції Гідності Олега Сенцова та інших незаконно засуджених українських патріотів.

Депутати переконані, що найвищим посадовцям держави, народним депутатам потрібно напрацювати дієвий план визволення українських політичних в’язнів, необхідно активніше і наполегливіше використовувати засоби дипломатичного тиску на російську владу, застосовувати персональні санкції тощо.

Також депутати звертаються до всіх колег – депутатів місцевих рад Житомирської області з пропозицією прийняти звернення щодо звільнення громадян України, які незаконно утримуються у в’язницях на території Російської Федерації та підтримати українських патріотів.

Не підтримали депутати тільки звернення  до Президента України , ВР та Прем’єр-міністра України щодо припинення дипломатичних стосунків та введення візового режиму з РФ.