Рабство в 21 му-столітті: житомиряни вирішили #протиДІЯТИ

Суспільство

30 липня, з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, у Житомирі на Михайлівській відбувається інформаційна акція «Лабіринт можливостей», що є складовою частиною інформаційної кампанії «#протиДІЙ торгівлі людьми».

Головна мета заходу – привернути увагу до проблем торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, пише сайт міської ради.

Зокрема, учасники квесту «Лабіринт можливостей» отримають реальні історії вербування, шукатимуть вихід із невідомих ситуацій та намагимуться уникнути потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, змінять своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, а також перевірять власні знання  щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

Також учасники акції переглянуть інформаційні відеоролики з проти дії торгівлі людьми.

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію А/RES/68/192, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.

Щорічно в цей день у багатьох країнах світу проводяться інформаційно-просвітницькі акції для підвищення рівня поінформованості громадян щодо проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати розкривати злочини торгівлі людьми, виявляти та допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.