У Житомирі судитимуть посадовця державної виконавчої служби за 1000 доларів хабаря

Суспільство

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, складено та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання керівником відділу державної виконавчої служби неправомірної вигоди. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Під час досудового розслідування установлено, що начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області вимагав та одержав від жителя Житомира неправомірну вигоду на суму 1000 доларів США. За таку суму він пообіцяв вирішити питання щодо зняття іпотечної заборони з квартири.

Правоохоронні органи затримали посадовця у торговельному центрі Житомира відразу після одержання ним неправомірної вигоди.

Досудове розслідування проводило слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Богунського районного суду м. Житомира.

За скоєне кримінальне правопорушення передбачено покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.