На Житомирщині депутат обласної ради сплатить 1700 гривень штрафу за незадекларований Volkswagen Touareg вартістю 140 тисяч гривень

Суспільство

На Житомирщині депутат обласної ради, керівник територіального сервісного центру сплатить штраф, бо не повідомив про суттєві зміни в майновому стані – купівлю  авто Volkswagen Touareg.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Житомирської області.

Постановою апеляційної інстанції залишено у силі рішення Бердичівського міськрайонного суду про визнання винним начальника територіального сервісного центру у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Відтак, за рішенням суду, до порушника застосовано стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Йдеться про те, що керівник територіального сервісного центру (на правах відділу м. Бердичів) Регіонального сервісного центру МВС в області, депутат обласної ради порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

Зокрема, придбавши у грудні 2016 року автомобіль марки «Volkswagen Touareg» загальною вартістю 140 тис грн, не подав до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10-денного терміну, як вимагає чинне законодавство.

За фактом порушення було складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, участь у судовому розгляді якого забезпечувала Бердичівська місцева прокуратура.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме, отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про Національне агентство з питань запобігання корупції.