​Військовим пенсіонерам підвищили пенсії, – Борислав Розенблат

Суспільство

На півтори тисячі гривень з 1-го січня 2018 року підвищили в середньому пенсії для військових пенсіонерів. Відповідне рішення схвалив Кабінет Міністрів України 21 лютого. Виплати розпочнуться вже відсьогодні з урахуванням пенсій за січень та лютий цього року.

На перерахунок пенсій військові чекали близько 10 років. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Борислав Розенблат.

«Вітаю рішення Уряду, яке давно назріло, тому що військові пенсіонери 10 років чекали цього перерахунку! Нарешті це сталось! Дякую за розуміння та розумну позицію Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману», – написав народний депутат.

Зважаючи на велику кількість військових пенсіонерів у Житомирі, питання є актуальним для жителів міста. Тому свого часу народний депутат ВРУ від Житомира Борислав Розенблат звертався до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо доплат цим громадянам.

«Виявилось, що я був єдиним народним депутатом, кого хвилювало питання перерахунку. Я звернувся до Володимира Гройсмана з вимогою своїх виборців – негайно підвищити пенсії військовослужбовцям, військовим пенсіонерам, правоохоронцям», – зауважує Борислав Розенблат.

Рішення про перерахунок не потребує внесення змін у чинне законодавство і воно буде в силі до ухвалення відповідного законопроекту.

«Ми розпочали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Тож сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тис. грн Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня», – повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Прес-служба Борислава Розенблата