На Житомирщині зростає кількість сонячних електростанцій

Суспільство

Завдяки програмі підтримки жителів Житомирщини в області вже працює 102 приватні сонячні електростанції загальною потужністю – 1,68 МВт. Проте в облдержадміністрацію надходять нові заяви на отримання компенсації за встановлення сонячних батарей та електростанцій за кредитні чи власні кошти.

Ще 8 жителів області подали документи на розгляд комісії щодо відшкодування коштів за встановлені сонячні електростанції. Про це повідомляє департамент регіонального розвитку ОДА.

Загалом же на Житомирщині вже працює 102 сонячні станції, ще 30 електростанцій на стадії будівництва. Незабаром новозбудовані приватні електростанції, котрі отримуватимуть енергію сонця, зможуть продавати електроенергію. Власники цих станцій вже подали відповідні документи на відшкодування. Тож мапа сонячних електростанцій Житомирщини розширюються. Нові будуть працювати у Новоград-Волинському районі та м. Новоград-Волинський, с. Комарівка Хорошівського району, м. Житомир, с. Пряжево Житомирського району.

На минулій комісії погодили відшкодування за встановлені сонячні електростанції ще 10 жителям області на загальну суму 484 тис. 613,32 тис. грн. Загалом програмою вже скористалися 75 жителів області.

Для того, щоб отримати відшкодування за встановлення сонячних батарей та електростанцій за власні кошти, необхідно:

1. Вибрати обладнання у постачальника і взяти рахунок-фактуру.

2. Купити обладнання і встановити його.

3. Підтвердити факт встановлення СЕС в обленерго.

4. Надати в облдержадміністрацію рахунок-фактуру на обладнання, довідку з обленерго про підключення, паспорт та код платника податків.

5. Через 2-3 тижні отримати на власний рахунок до 20% вартості сонячних батарей.

Для того, щоб отримати відшкодування за встановлення сонячних батарей та електростанцій за кредитні кошти, необхідно:

1. Вибрати обладнання у постачальника і взяти рахунок-фактуру.

2. Завітати до будь-якого державного банку і взяти кредит.

3. Купити обладнання і встановити його.

4. Підтвердити факт встановлення СЕС в обленерго.

5. Надати в облдержадміністрацію рахунок-фактуру на обладнання, довідку з обленерго про підключення, паспорт та код платника податків.

6. Дочекатися ухвалення комісією рішення та переказу на кредитний рахунок банку до 20% тіла позики.

За довідками звертайтеся за телефонами: (0412) 47-46-44, 47-46-42.