На Житомирщині горить осінній сухостій

Суспільство

18 жовтня о 12:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в селі Лугинки Лугинського району. Про це рятувальників сповістив очевидець, який проїжджав на авто повз поле та побачив густий дим.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику полум’ям було охоплено 0,8 га сухостою. За 150 м від осередку займання розташований житловий будинок, тому рятувальники зосередили свої сили, щоб не допустити подальшого розповсюдження полум’я. Силами бійців ДСНС о 13:04 пожежу локалізовано, а о 13:45 ліквідовано.

Ще одну пожежу у природних екосистемах вогнеборці ліквідували у селі Радчиці Овруцького району. Там загорілася суха трава на площі 4 га. Чоловік, який працював у полі вчасно помітив загоряння, про що й сповістив вогнеборців. Як наслідок, бійцям ДСНС за півтори години вдалося впоратись із пожежею, запобігши розповсюдженню вогню на більші території.  

За інформацією прес-служби У ДСНС України у Житомирській області, попередньо встановлено, що причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем невідомою особою.