20 автобусів для школярів Житомирщини

Суспільство

Новенький шкільний транспорт отримали громади 6 районів та 13 ОТГ Житомирської області. У передачі 20 шкільних автобусів керівникам громад 1 листопада взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Серце радіє, коли бачу ці новенькі автобуси, які мають принести дітям якіснішу освіту. Сьогодні у Житомирській області створюються опорні школи, школярі повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями і мати рівні можливості. Спільна участь державного і місцевих бюджетів у закупівлі шкільного транспорту засвідчує готовність разом рухатися вперед. Більше того, дороги, які ведуть до опорних шкіл, ремонтуватимуть у першу чергу. Тож діти та вчителі матимуть можливість доїжджати на навчання з комфортом і отримувати кращу освіту», – прокоментував сьогоднішню подію голова обласної ради Володимир Ширма.

Шкільні автобуси, з яких 1 для дітей з особливими освітніми потребами, закуплено через електронну систему ProZorroна засадах співфінансування – 70% кошти державного бюджету та 30% – місцевих бюджетів. Загальна вартість автобусів понад 37,2 млн грн.

Два шкільні автобуси поїдуть у Коростеньский район і по одному в Новоград – Волинський, Романівський, Ружинський, Пулинський та Ємільчинський райони, а також у Брусилівську, Баранівську, Семенівську,  Коростишівську, Попільнянську, Лугинську, Миропільську, Хорошівську, Чоповицьку, Олевську, Радомишльську, Червоненську, Ушомирську об’єднані територіальні громади.

Варто додати, що наразі в області забезпечені безкоштовним перевезенням майже 14,4 тис. учні, що становить 100%. Дітей підвозять до 369 навчальних закладів з 1010 населених пунктів. Наразі перевезення здійснюватимуть вже 274 шкільні автобуси, а також 10 орендованих автобусів і 149 рейсових.

01aaaaaavtobus1

01aaaaaavtobus2

01aaaaaavtobus3

01aaaaaavtobus4

01aaaaaavtobus5

01aaaaaavtobus6