“Гарантія Незалежності – Армія”, – Порошенко на Житомирщині привітав десантно-штурмові війська з професійним святом

Суспільство

Сьогодні професійне свято відзначають українські Десантно-штурмові війська – еліта еліт наших Збройних Сил. Обрані з обраних. Найсильніші із сильних.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Президент України Петро Порошенко.

“За останні роки на озброєння десантно-штурмових військ подано близько 150 новітніх зразків озброєння та військової техніки. Це БТР-3ДА, протитанкові ракетні комплекси «Стугна» та «Корсар». Крім того, десантні підрозділи забезпечені новітніми засобами зв’язку. Триває будівництво 19 гуртожитків поліпшеного типу у пунктах постійної дислокації бойових бригад ДШВ на 2,5 тисячі місць. Це – частина проекту зі зведення 184 гуртожитків. Десантні частини, у тому числі ті, які виконують завдання в ООС, першими перейшли на нову систему харчування.

Я знаю і про проблеми які існують в питаннях комплектування Десантно-штурмових військ підготовленим особовим складом, а також те, що темпи переозброєння на новітні зразки озброєння не в повній мірі відповідають потребам. Дав вказівки Кабміну та Генштабу, щоб вирішити ці проблеми.

Вітаю рішучих і сміливих, патріотичних і згуртованих, сильних волею та незламних духом бійців. Вітаю професіоналів, чиє вміння і самовідданість викликають страх у ворогів України.

Слава українським десантникам! Слава Україні!”, – зазначив глава держави.