Порошенко закликав Путіна і Московію повернутись до цивілізованого світу

Україна

Президент Петро Порошенко наголошує, що керівництво Росії порушує міжнародне право, відвідуючи незаконно анексований Крим. Про це повідомляє сайт Президента України.

«Звичайно, ми розглядаємо дії російського президента як брутальне порушення міжнародного права» – підкреслив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Словаччини прес-конференції, відповідаючи на запитання про приїзд президента Росії Путіна до Криму.

 «Я надав доручення нашому Міністерству закордонних справ відповідно відреагувати на це порушення міжнародного права», – повідомив Глава держави.

«Я хочу окремо наголосити і нехай нас почують в Росії – від цих візитів Крим російським не стане. Крим – це Україна. Був і завжди буде», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, в даному випадку дії російського керівництва лише демонструють повне ігнорування міжнародного права. «І саме тому проти Російської Федерації міжнародне співтовариство застосувало санкції. І поки це буде продовжуватись, я впевнений, що санкції будуть залишатись», – підкреслив Президент.

Глава держави також висловив впевненість, що проти Росії будуть застосовані відповідні санкції у зв’язку із проведенням фейкових виборів на окупованій частині Донбасу. За його словами, проведення цих так званих виборів також демонструє повне ігнорування з боку Російської Федерації мінського процесу і руйнує Мінські домовленості.

«Ми закликаємо Росію повернутись до цивілізованого світу», – резюмував Петро Порошенко.