У Житомирі презентували нову громадську організацію

Без категорії

Сьогодні у Житомирі представили нову громадську організацію “Захисники лісу Житомирщини”. Зібрання відбулося у конференц-залі готелю «Гермес». Про це повідомляє «Zhytomyr.name»

На конференції були присутні кілька десятків житомирян. Організатори заходу доповіли про екологічну ситуацію, яка склалася в Житомирі та області. Розповіли про темпи вирубки лісів та забруднення навколишнього середовища. Зокрема, доповідач Тетяна Овсієнко, зазначила, що якщо нічого не робити ситуація може стати критичною.

«Статистичні дані, офіційні дані, говорять про те, що кількість лісів у Житомирській області невпинно зменшується. А що говорити про неофіційну статистику?» – розповідає Тетяна.

Ініціатор створення громадської організації Деніс Білий розказав про те, що свого часу боровся з незаконною вирубкою лісу в селі Зарічани, яке знаходиться неподалік  Житомиру.

«Потім я зрозумів, що один я нічого не зроблю. Так виникла ідея знайти однодумців і створити громадське обєднання» – говорить Білий.

Основні цілі нової формації організатори бачать у захисті лісів Житомирщини шляхом:

  • відновлення лісового фонду;
  • виявлення та притягнення до відповідальность тих, хто знищує ліс;
  • залучення активістів;
  • проведення екологічно-просвітницької діяльності тощо.

Також присутнім було повідомлено про структуру діяльності організації. Вона складається з трьох напрямів:

Юридична діяльність: це замовлення експертиз, написання скарг відповідним органам, забезпечення юридичного супроводу у судах.

Інформаційна діяльність: це створення інтерактивної мапи лісів, фото фіксація випадків розкрадання лісу та створення додатку для смартфонів для цього, екологічне просвітництво, інформування населення шляхом соціальних мереж.

Nature діяльність: фіксація нищення екології, незаконної вирубки  та документування фактів знищення лісів, організація еко-експедицій, волонтерських заходів, відновлення лісового фонду тощо.

За словами Юрій Станішевського, одного з активістів, треба зберегти наше багатство, наш ліс.

“Потрібно всіма силами не дати знищити те що є. І докласти зусиль до того, щоб створити тут ще. Всі хочуть жити біля лісу, відпочивати на природі і якщо, ми це не збережемо, тоді не буде вже куди їхати відпочивати» – говорить Юрій.

Присутні вільно задавали питання, а також розповіли про свій досвід роботи в даному напрямку, висловлювали свою думку як ще можна боротися з існуючими проблемами.

Далі всі бажаючі, які захотіли долучитися до громадської організації «Захисники лісу Житомирщини» написали заяви про вступ та провели відкриті збори нової формації.