Житомирська єпархія УПЦ Московського патріархату пішла проти волі Матері-Церкви

Суспільство

Духовенство Житомирської єпархії УПЦ МП на своїй раді вирішило піти проти волі Вселенського патріарха Варфоломія зі створення Української Помісної Православної Церкви і отримання нею Томосу про Автокефалію.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим (Горенко), в ранзі правлячого архієрея який головував на зборах, повідомляє 04141.com.ua.

Натомість, представники УПЦ МП Житомирщини стали на сторону свого очільника митрополита Онуфрія та Патріарха Московії Кирила.


Називаючи визнаних Вселенським Патріархатом представників Української православної церкви “розкольниками”, священники Московської православної церкви, яка являється такою ж донькою в лоні світового православ’я, як і Українська, і всі інші помісні національні православні церкви, всіляко демонструють свою неповагу до рішень Матері-Церкви, дійшовши у своїй агресії до натяків на бажану для них смерть Глави світового православ’я Вселенського Патріарха Варфоломія, що уже немає нічого спільного не лише з канонами, а й з самим поняттям людяності.

Крім того, ЗМІ повідомили, що сама Московська православна церква не має Томосу про Автокефалію від Матері-Церкви. Все це демонструє той факт, що в розколі перебуває не Українська православна церква, яка у єдності зі світовим православ’ям зараз утворюється, а саме Московська православна церква і її представник в Україні – Московський патріархат. Адже п’ята заповідь Божа гласить, і це Московській православній церкві і Московському патріархату в Україні треба пам’ятати, ображаючи волю і бачення Вселенського Патріарха і Матері-Церкви: “Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!”.