Як зустріли українку – мешканку із Кримського Краю на виборчій дільниці смт. Каланчак Херсонської області

Суспільство

Не проста і не коротка дорога до виборів Президента України 2019 українки – мешканки із Кримського Краю!

Далі мовою оригіналу:

“Голова Дільниці Ірина Володимирівна від “Батьківщини”: настрій на другий тур у неї вже сьогодні. Відмовила мені в реєстрації й оформлення звернення належним чином. Її скарга на мене – що жодної копійки на канцелярію не виділено на 25.03.2019 (?!). Журнали не прошиті, не пронумеровано, без печатки! Не ведеться оформлення документації.

Мене зробила сепаркою, а поліцію назвала – “наша міліція”! Довелося мені свою позицію пояснювати поліціянтам, які під’їхали.

На пропусному пункті Каланчак – вивісили (як згодом пояснили воїни, що незаконно) бігборд із Юлею Тимошенко – Новий Курс.

В Державному реєстрі Каланчаку вивішено рекламу із посиланням на ст. 8 Конституції щодо загальноукраїнського референдуму та законність місцевого референдуму (?!)

Висновки робіть самі.

Витрати мої на поїздку – 1700 рублів власних коштів, на відміну від тих, хто підкомлений на дому, та ходить на проплачені мітинги.

На столі лежить кількість заяв – прикритих для голосування на дому! Й всі – без реєстрації в журналах дільниці секретарем ! Голову – необхідно замінити!

Я сама нічого не зміню: ні бігборд з Тимошенко, ні тії агітки, ні голову дільниці! Я помітила, що досить щільно саме бігборди Гриценко та ЮВТ, на жаль.

Й доїхати зовсім не зручно. Маршрутки в сам Каланчак ніколи не було. Від траси – 3,5 км пішки!

Доїхати допомогти взялися татари із бригадиром – це обкрадання громадян: як до, так й після перетинання умовного кордону!

В Кримському Краю 115 рублів поїздка на тролейбусі Сімферополь-Алушта = 53 км, автобус – 150 рублів. Від пункту прикордонників до повороту на Каланчак – одна година в дорозі 30 хвилин на автобусі, й відстань десь 25- 30 км й ціна 200 рублів (70 гривень). Та ще й вмовляти треба, щоби довезли до повороту на Каланчак. Якось все не дуже ладно…

Поліція в Каланчуку перевіряла мене в “Миротворці”. Це стало зрозуміло від їх дій. Якби в дільницю приїхали добрі спостерігачі… Дуже вразила їхня агітка про референдум! Будьте уважні, що робиться на Півдні України!!!”