Компанія “Байєр Україна” влаштувала у Житомирі прес-сніданок

Без категорії

Компанія «Байєр», яка купила світову аграрну компанію “Монсанто”, і відкрила у вересні 2018-го року завод на Житомирщині завод з виробництва кукурудзи, у форматі прес-сніданку із журналістами поділилася результатами роботи та перспективами розвитку.

Сучасний насіннєвий завод в селі Почуйки Попільнянського району місцеві жителі сприйняли з настороженістю. Нове завжди лякає. Люди завжди бояться, що хтось прийде й завдасть шкоди.

Але шкоди людям ніхто не завдав, і зараз відношення до інвестора у місцевих змінилось на краще.

Про це розповіли за прес-сніданком керівники компанії.

Позитивно налаштувати місцеве населення до себе вдалося:

по-перше, гарним ставленням до людей – елементарною ввічливістю і привітністю, якої так часто українцям не вистачає від роботодавців, а іноземні інвестори, добре знають ціну посмішки;

по-друге, пропозицією робочих місць на заводі для місцевих з гарною зарплатою і світового рівня умовами праці;

по-третє, завод заасфальтував в селі 10 кілометрів дороги, якою вже неможливо було їхати, відремонтував сільську амбулаторію, а в місцевій школі організував для дітей уроки англійської по скайпу з кваліфікованими викладачами.

Віталій Федьчук, директор департаменту з корпоративних питань за зв’язків з громадськістю Байєр Україна каже, що місцеві після цього, можна сказати, змінили гнів на милість. “Нам приємно, що з Вами ми відчули, що Ви до нас ставитесь з повагою”, – таке нам кажуть люди.

Обсяг річного виробництва – 750 тисяч посівних одиниць (посівна одиниця – 80 000 зерен).

В залежності від сезону на заводі працює від 85 постійних, до 220 сезонних працівників.

Кліматичне середовище України дозволяє компанії не вирощувати генно-модифіковану продукцію. Насіння кукурудзи, яке виробляє Байєр – Україна (ТОВ “Монсанто Україна”) в Україні на заводі Почуйки на Житомирщині не містить ГМО, натомість, вирощуються гібриди кукурудзи, які дають високу врожайність за рахунок застосування технології перехресного запилювання насіння першого покоління корисними рисами, як материнської, так і батьківської рослин.