Дітям Житомира до Міжнародного дня дитячої книги подарували Казку

Культура

905 маленьких житомирян взяли  участь у заходах, організованих у  бібліотеках-філіалах Централізованій бібліотечній системи  Житомирської міської ради до Міжнародного дня дитячої книги – «Казкова бібліотека»

Яскраве і феєричне, й водночас  тепле й зворушливе свято організували бібліотекарі своїм маленьким читачам.  Багато любові, винахідливості, професіоналізму  і бажання бути разом з дітьми цього дня доклали вони, організовуючи драйвову мандрівку сторінками улюблених книг.

Допитливих читайликів  цього дня у фойє Центральної міської бібліотеки   ім.В.Земляка зустрічали бібліотекарі у дивовижних костюмах п’ятдесяти героїв  улюблених дитячих книжок. Мері Поппінс і Довга Панчоха, Карлсон і Снігова Королева,    Котигорошко і Пан Коцький , інші костюмовані герої проводили дітей від зупинки до зупинки  драйвової мандрівки «У пошуках скарбів». На кожній з них діти виконували різні завдання, грали, брали участь у спортивній хвилинці і  фантастичних мні-виставах, читали вголос і збирали пазли до таємного предмету, який мав відкрити таємнцю усієї казкової подорожі. Нею стала чарівна скриня з подарунками, які дісталися кожному учаснику казкової подорожі.

Знаменитому казкарю  Гансу Крістіану Андерсену, у день народження якого відзначається у світіт Міжнародний день дитячої книги,  належать слова про те, що казка – це золото, яке блищить вогником в дитячих очах. Житомирським бібліотекарям вдалося цей вогник запалити.

 «Читання не стане внутрішньою  потребою дитини, якщо ми не докладемо спеціальних зусиль,   – каже директор Централізованої бібліотечної системи Л.П.Харчук, –  ми шукаємо і знаходимо шляхи, аби книга стала для наших дітей справжнім  вчителем, помічником і порадником у дорослому житті, окрилювала їхній розум і серце».