Порошенко нагородив Юнкера орденом Ярослава Мудрого І ступеня

Світ Україна

Президент Петро Порошенко подякував президенту Європейської Комісії Жан-Клоду Юнкеру за внесок у досягнення прогресу на шляху імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, функціонування зони вільної торгівлі, запровадження безвізового режиму та підтримку реформ.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зустріч лідерів відбулася у рамках участі у Конференції високого рівня з нагоди 10-ї річниці заснування ініціативи «Східне партнерство», повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко подякував Жан-Клоду Юнкеру за особистий внесок у досягнення за останні роки у відносинах України-ЄС вагомого прогресу на шляху імплементації Угоди про асоціацію, функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму”, – ідеться в повідомленні.

Глава держави також відзначив вагому підтримку Юнкера у сфері реформ та сприяння економічному розвитку України, зокрема шляхом надання макрофінансової допомоги ЄС Україні.

Порошенко також висловив сподівання на подальшу підтримку президентом Єврокомісії амбітних ініціатив та цілей з поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, зокрема у контексті підготовки до наступного саміту Україна – ЄС у 2019 році.

Водночас Президент України вручив Жан-Клоду Юнкеру орден Ярослава Мудрого І ступеня “за особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та ЄС”.

Президент Петро Порошенко у понеділок оголосив, що нагородив орденом Ярослава Мудрого президента Європейської Ради Дональда Туска та президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера.

Порошенко 13-14 травня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де бере участь у заходах з відзначення 10-ї річниці «Східного партнерства».