Лещенка викличуть на допит, і, можливо, вручать підозру, – Луценко

Україна

Народний депутат Сергій Лещенко буде викликаний до слідства та може отримати підозру у справі втручання у вибори в США.

Про це під час брифінгу повідомив генпрокурор України Юрій Луценко, інформує Прямий“.

“Наше слідство в справі бурісми є незалежне, неполітизоване і об’єктивне. Я не збираюся його використовувати на користь будь-якої політичної сили в Україні чи в США. В рамках цього народний депутат Лещенко буде викликаний до слідства. Йому будуть задані запитання, і імовірно, і вручена підозра про розголошення даних досудового слідства з так званої “чорної каси” Партії регіонів, яка привела до втручання в американські вибори з української території. Кожен має відповідати за своє. Журналісти не несуть відповідальності за розголошення матеріалів. Але пан Лещенко як народний депутат точно його понесе. Або він вкаже, хто йому злив цю інформацію, або буде відповідати самостійно”, – наголосив Луценко.

Раніше повідомлялось, що нардеп Сергій Лещенко, який є членом команди кандидата в президенти Володимира Зеленського, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, який також схвально відгукується про висуванця від олігарха Ігоря Коломойського, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, а також директор національного антикорупційного бюро України Артем Ситник можуть стати фігурантами розслідувань американських правоохоронних органів. Всі вони підозрюються у втручанні в американські вибори.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вже побував на допиті до Генеральної прокуратури України у цій справі.