Переможці всеукраїнської премії «Диво-Дитина 2019»

Україна

Напередодні Дня захисту дітей відбулася урочиста церемонія нагородження та показові виступи фіналістів Всеукраїнської премії «Диво-Дитина 2019». Вже одинадцятий рік поспіль найталановитіші діти зі всіх куточків нашої країни продемонстрували свої таланти та досягнення. Премія стала найбільш очікуваною подією для дітей України.

Премія вручається на основі експертної оцінки та за встановленими номінаціями дітям, які мають досягнення у науці, спорті, мистецтві; володіють унікальними розумовими або фізичними здібностями; дітям-рятівникам.

У цьому році організатори отримали понад 1000 заявок, серед яких було обрано трійки фіналісти у кожний з категорій. Учасники, які увійшли в трійки виступили на сцені зі своїми показовими виступами. Оцінювали та нагороджували фіналістів відомі та успішні люди нашої країни: артисти, спортсмени, політики, представники міністерств і відомств, культури і мистецтва, та інші публічні особи, небайдужі до виховання та розвитку дітей. До складу журі ввійшли Ольга Сумська, Віталій Козловський, Юрій Нікітін, Олена Вишнякова, Влада Литовченко, Роман Вірастюк, Дмитро Добродомов, Нестор Шуфрич, Ігор Анісімов, Володимир Васинюк, Віктор Новіков, Олександр Співаковський, Денис Берінчик.

Номінації та переможці

Найрозумніша дитина:

  • Лауреат І премії – Лінов Єгор 13 років, Сагатий Тимофій 12 років (команда YellowCat), м. Київ, Київська обл.: переможці Всеукраїнської олімпіади з робототехніки Robotica 2017, переможці у молодшій лізі в олімпіаді Robotica 2018, посіли 8-ме місце у всесвітній олімпіаді WRO-2018 з роботехніки в Таїланді.
  • Лауреат ІІ премії –  Жданова Еліза, 13 років, м. Запоріжжя, Запорізька  обл.:  переможець  третього етапу  Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г. Шевченка, переможець третього етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, призер та переможець інших предметних шкільних олімпіад та конкурсів.
  • Лауреат ІІІ премії – Мосієнко Дарина, 13 років, смт. Розсошенці, Полтавська обл.: чемпіонка України, бронзовий призер чемпіонату Європи, член дорослої збірної України з шашок, кандидат у майстри спорту.

Найтворча дитина:

  • Лауреат І премії – Герман Аліса, 13 років, м. Київ, Київська обл.: українська художниця і письменниця, працює у техніці петриківського розпису, внесена до Книги рекордів України, як наймолодша майстриня петриківського розпису, переможниця багатьох міжнародних та всеукраїнських художніх і літературних конкурсів.
  • Лауреат ІІ премії – Герасименко Лана, 13 років, м. Львів, Львівська обл.: скрипачка – переможець Українського дитячого фестивалю мистецтв «Лавина Талантів», переможець Інтернаціонального конкурсу в Словенії (скрипка), переможець Всеукраїнської музичної олімпіад «Голос Країни» (струнні смичкові інструменти з оркестром), переможець Міжнародного конкурсу-фестивалю юних віртуозів (скрипка).
  • Лауреат ІІІ премії – Степанець Ольга 10 років, м. Черкаси, Черкаська обл.: танцівниця – володарка офіційного кубку Європи IDF- 2018 з шоу дисциплін і кубків Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує»- 2018 м. Київ, двічі Чемпіонка України та призерка Міжнародного фестивалю хореографічного мистецтва «GRAND PRIX OF UKRAINE» 2018 м. Одеса, переможниця Міжнародного Online конкурсу-фестивалю «Golden Time» 2018 м. Лондон та володарка гран-прі Golden time – international festival за найкращу хореографію. 

Найспортивніша дитина:

  • Лауреат І премії – Могильченко Ксенія 12 років, м. Павлоград, Дніпропетровська обл.: чемпіонка України з акробатичного рок-н-ролу, дворазова призерка чемпіонату Європи з акробатичного рок-н-ролу.
  • Лауреат ІІ премії – Демочко Діана, 11 років, м. Харків, Харківська обл.: переможець етапів Кубку Європи з шорт-треку у Польщі, Словаччині, Угорщині, переможець Чемпіонатів м. Києва, Бучі, Харкова з роликового спорту, учасниця двох Міжнародних Гданських марафонів на 20 км в 2017, 2018 роках. Володарка 4 кубків, 96 медалей. Отримала І-ий дорослий розряд з роликового спорту.
  • Лауреат ІІІ премії – Пилипчук Ольга, 12 років, м. Славута, Хмельницька обл.:  дворазова чемпіонка України з боксу у вазі 67 кг., багаторазова чемпіонка Хмельницької обл. з боксу, багаторазова чемпіонка різноманітних турнірів з боксу.

Найдивовижніша дитина:

  • Лауреат І премії – Михайлова Софія, 8 років, м. Київ, Київська обл.: занесена до Національного Реєстру Рекордів як виконавиця традиційного джазу на саксофоні з імпровізацією, володарка багатьох гран- прі та  перших премій.
  • Лауреат ІІ премії – Черняєв Тихон, 9 років, м. Харків, Харківська обл.: занесений до Національного Реєстру Рекордів як наймолодший шахіст-першорозрядник, чемпіон Світу, Європи і України в рейтингу ФІДЕ, наймолодший в світі шахіст-стрімер, дворазовий чемпіон Світу зі швидких шахів, наймолодший кандидат у майстри спорту в історії шахів України.
  • Лауреат ІІІ премії – Пузанов Іван, 8 років, м. Генічеськ, Херсонська обл.: переможець Відкритого чемпіонату України зі стрибків на акробатичній доріжці 2019, переможець Всеукраїнських змагань зі стрибків на батуті 2017, переможець Всеукраїнських змагань зі стрибків на батуті 2018 .

Найгероїчніша дитина – Соловйов Володимир, 8 років, м. Львів, Львівська  обл.:   здійснив героїчний вчинок – з ризиком для власного життя, на небезпечній та незнайомій водоймі, самостійно без сторонньої допомоги врятував на воді старшу за віком дитини.

Найкреативніша дитина – Вікторія Трамбовецька 6 років, м. Київ, переможниця шкільного конкурсу талантів Ukrainian Global School. Багаторазова учасниця та переможниця турнірів з таеквандо та спортивного танцю, Вікторія також займається музикою та шахами, сьогодні презентує «Весняняну колекцію» – показ відшитих моделей за ескізами.

Знаково, що цьогорічний конкурс пройшов під егідою Ukrainian Global Sсhool. Серед фіналістів премії було обрано переможця «Global Idea». Ними стали  Лінов Єгор та Сагатий Тимофій (команда Yellow Cat). На Всеукраїнській премії “Диво-Дитина” Єгор та Тимофій представили свої досягнення у напрямку програмування та робототехніки. Спеціальний приз від Олени Вишнякової, фаундера Ukrainian Global Sсhool. Відзнака передбачає 100-годинний курс індивідуальної роботи з Оленою Вишняковою та провідними фахівцями в обраній галузі, який спрямований на реалізацію ідеї, яку учасник презентує на премії.

Переможці отримали свої нагороди, а всі інші – потужну мотивацію на наступний рік. І навряд чи буде перебільшенням сказати, що кожен українець може пишатися таким розумним і талановитим поколінням, цвітом нації, нашим майбутнім.