Повернувши нерозкаяну Московію, ПАРЄ вчинить самогубство, – Ар’єв

Світ

У разі внесення змін до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що забезпечить повернення Росії, Асамблея втрачає свій сенс і силу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ народний депутат Володимир Ар’єв. Про це повідомляє Прямий.

“Ситуація в ПАРЄ близька до критичної. МЗС зробив чітку заяву про перегляд відносин з Асамблеєю у разі безумовного повернення РФ. В секретаріаті ПАРЄ пропозиції зі зміни регламента вважають самогубчими безвідносно до Росії: після цього ПАРЄ втрачає свій сенс і силу”, – написав нардеп.

Він повідомив, що написав листа президенту України Володимиру Зеленському з проханням відреагувати на плани деяких депутатів ПАРЄ обмежити “санкційний механізм на догоду Росії, що є поганим сигналом для всього демократичного світу і є нічим іншим, як потаканням агресору”.

“Наприкінці 30-х років минулого століття аналогічні події закінчилися погано для всієї Європи. Без вийнятку. Зараз історія пішла на нове коло. Найближчим часом я і активна частина української делегації, разом з нашими союзниками з інших країн, будемо робити все, щоб зупинити руйнівний для Ради Європи сценарій. Хоча протистояти цьому стає дедалі складніше”, – додав Ар’єв.