Проєкт “Історії переселенців”. Випуск перший! “Постійне тимчасове житло”!

Суспільство Україна

Документальний фільм про долю переселенки із окупованого Донбасу Ірину Бондарєву та її родину.

Героїня відео Ірина поринула у спогади й розповіла, як із родиною у 2014 році довелося виїхати із рідного Луганська. Тоді вона вірила у повернення додому, але вже 8-й рік через окупацію не була на Донбасі. З 2015 року із чоловіком та трьома дітками живе у модульному містечку, термін експлуатації якого вже давно минув. Які умови проживання? Які проблеми щодня доволиться долати? Чи хоче Ірина повернутися у Луганськ? Відповіді у 1 випуску програми “Історії переселенців”.

Російська збройна агресія, окупація частини території України змусили людей залишати свої рідні домівки. За даними Міністерства соціальної політики станом на липень 2021 року в Україні налічується майже півтора мільйони внутрішньо-переміщених осіб. Проєкт передбачає розповіді про переселенців із Донбасу та Криму, які зараз проживають у Житомирі та місті Кам’янське Дніпропетровської області.

Герої відео у своїх історіях розкажуть про проблеми, з якими вони зіштовхувалися при переміщенні в місця для тимчасового перебування, проблеми соціальної інтеграції та адаптації за новим місцем проживання, проблеми у створенні належних умов для життєдіяльності та реалізації потенціалу, проблеми забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки.

Історії переселенців дивують, вражають та мотивують❤️

Відеонариси про переселенців створені завдяки проєкту “Сприяння соціальній згуртованості в Україні”), який реалізується Громадською організацією “Центр Громадянських Свобод” та Благодійним фондом “Восток SOS” за підтримки ABA ROLI Ukraine (Американська асоціація юристів, Ініціатива з верховенства права).

Автори ідеї – Ольга Вінніченко Olha Vyhovska, Наталія Дехтієвська Наталія Дехтієвська
Журналістка – Наталія Дехтієвська
Оператор, режисер – Богдан Яремчук Bohdan Yaremchuk
Керівник проєкту – Юрій Вінніченко