Розенблат через суд доказав свою чистоту перед законом і подає стомільйонний позов до НАБУ

Суспільство

Народний депутат України Борислав Розенблат позиватиметься до НАБУ щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди на суму 100 мільйонів гривень. Всі отримані кошти нардеп зобов’язався перерахувати до бюджету Житомира на ремонт доріг.

Про це сам Борислав Розенблат повідомив сьогодні під час зустрічі з журналістами у Житомирі.

На підтвердження своїх слів він роздав журналістам текст інформаційного повідомлення та Постанову від Шостого Апеляційного адміністративного суду України від 12-го червня 2019-го року, який постановив залишити без задоволення апеляційну скаргу НАБУ, залишивши без змін рішення Окружного адмінстративного суду міста Києва від 20-го вересня 2018-го року.

20-го вересня 2018-го року Окружний адмінсуд Києва за позовом народного депутата Борислава Розенблата визнав протиправними дії детективів НАБУ, погоджених з прокурорами САП щодо оперативно-розшукових заходів стосовно Борислава Розенблата.

“Ці рішення визначають, що всі дії, вчинені правоохоронцями проти мене були вчинені поза межами закону – це була пряма провокація і втручання в моє особисте життя. Ці рішення вступили в силу і вони мають свої певні наслідки. Сьогодні ми підготували позов до цього самого Апеляційного суду з вимогою на відшкодування завданих мені збитків. Ці збитки я виношу в розмірі 100 мільйонів гривень. Не дивуйтесь такій великій сумі: ми все порахували – скільки було виступів різних журналістів, скільки було виступів різних людей, в якому контексті вони згадували моє ім’я, як вони знищували мою політичну репутацію, як вони знищували мою політичну діяльність, як вони знищували просто моє життя. Але для того, щоб всі розуміли, що для мене не головне гроші, а головне – моє чисте ім’я – ці гроші я переводжу, якщо дійсно суд прийме законне рішення, на управління капітального будівництва міста Житомира, для того, щоб дороги у нашому місті були відремонтовані”, – сказав Розенблат.

Також він повідомив що контролюватиме, як ці гроші освоюватимуться на місцевому рівні, щоб їх не розікрали, або неефективно освоїли.

З його слів, замовником справи проти нього була бурштинова мафія, яка таким чином намагалася завадити його законодавчій ініціативі легалізувати видобуток бурштину в Україні.