Ветерани ООС проїдуть велопробігом через всю Україну

Суспільство

З 16 по 29 серпня 2020 року в Україні стартує велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”.

Велопробіг присвячений Дню пам’яті захисників України (29 серпня), які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Мета велопробігу – вшанування пам’яті загиблих Захисників, підтримка ветеранів війни, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

Ветерани війни планують подолати близько 1800 км Україною проїхавши за маршрутом Ужгород – Маріуполь та відвідати міста Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир, Київ, Лубни, Полтава, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ.

Учасники шістнадцятиденного велопробігу побувають у 12-ти областях України від Заходу на Схід та фінішують у Донецькій області.

Також на шляху від Ужгорода до Маріуполя заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання квітів до пам’ятників та Алей слави, спілкування з представниками органів місцевої влади.

Учасники велопробігу – ветерани АТО/ООС та війни в Афганістані.

Велопробіг організовано Міністерством у справах ветеранів для підтримки ветеранів війни та популяризації позитивного образу ветеранів у суспільстві.

Запрошуємо всіх бажаючих українців приєднатися до велопробігу і разом вшанувати пам’ять загиблих захисників, які віддали своє життя за Україну.

Старт ветеранського велопробігу у неділю, 16 серпня о 8:00 з м. Ужгород, Закарпатська область (Народна площа, 4)

Вирішили долучитися до велопробігу – телефонуйте (050) 334-91-52 – Володимир.
Організаційні питання по маршруту велопробігу – (050) 540-15-32 – Іван.
Ви представник ЗМІ, і у вас є питання – (063) 834-33-55 –Анастасія.