У Житомирі волонтерка придбала сканер для вен для дитячої лікарні

Без категорії

У Житомирі волонтери зібрали гроші та купили сканер для вен, який був переданий дитячій лікарні. Ціна апарата 92 тисячі гривень.

Про це повідомляє “я житомирянин

Волонтерка Світлана Ярмолицька вирішила купити сканер для дитячої лікарні, коли часто бувала в медзакладах із донькою. Дівчинка померла, а її матуся вирішила зібрати кошти, щоб купити цей апарат.

Як повідомила журналісту “я житомирянин” Світлана, її була ідея та ініціатива. Вона написала пост у соціальній мережі Фейсбук, після чого почали долучатись небайдужі українці. Жінка розповідає, що половину суми допомогли зібрати її друзі, після чого почали відправляти кошти мами, інші люди.

“Суми були різні, 7, 10, 12, 20, 1000, 2000 гривень. Була навіть одна жінка, яка особисто мені привезла 10 тисяч гривень. Таким чином зібрані ці гроші, і ми змогли придбати сканер”, – говорить Світлана Ярмолицька.

Ярмолицька зазначає, що попередньо апарат мав вартість 105 тисяч гривень, але заплатили за нього 92 тисячі.

За словами директора дитячої лікарні Володимира Галайди, зараз на стаціонарному лікуванні у них перебуває дев’яносто дітей. Цей апарат дуже потрібний, бо більшість маленьких пацієнтів отримує лікування за допомогою катетеризації периферичних вен. Коли у дитини складний випадок, то сканер буде використовуватись для внутрішньовенного введення препаратів. Знаходитись апарат буде у відділенні інтенсивної терапії, бо тут є діти у важкому стані, яким надають паліативну допомогу.

Як повідомив завідувач відділення інтенсивної терапії лікарні Максим Морозько, такий апарат потрібен для показу великих і дрібних вен, їх глибини та де вони проходять, а це є дуже важливою інформацією під час критичного моменту. У сканера для вен є режими для різних типів шкіри та розмірів рук.