Канада відкриває кордони для біженців з України!

Суспільство

До уваги українців, які шукають прихисток на період війни! Канада відкриває кордони для біженців!

На офіційному сайті канадського уряду Government of Canada є розділ Ukraine immigration measures. Коротко про що там йдеться:

“На підтримку тих, хто постраждав від російського вторгнення в Україну, ми створили Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET), щоб допомогти українцям та членам їхніх сімей якомога швидше приїхати до Канади та надати їм можливість працювати і навчатися в Канаді.

CUAET також надає тим, хто вже перебуває в Канаді, можливість продовжити свій статус відвідувача, дозвіл на роботу або дозвіл на навчання, щоб вони могли продовжувати жити, працювати чи навчатися в Канаді.

Програми тимчасового проживання мають на меті допомогти тим, хто постраждав від російського вторгнення в Україну, шукати тимчасову безпечну гавань в Канаді, доки вони не зможуть повернутися в Україну. Тимчасові резиденти можуть мати можливість подати заявку на постійне проживання за різними програмами, якщо вони вирішать залишитися в Канаді після закінчення свого тимчасового перебування.”

Там же в розділі Ukrainian nationals читаємо:
“CUAET надає вам гостьову візу для тимчасового прибуття в Канаду до тих пір, поки ви не зможете безпечно повернутися в Україну. Гостьова віза:
звільняється від збору, дійсна протягом 10 років або до закінчення терміну дії вашого паспорта,
дозволяє вам подорожувати в Канаду та з неї, якщо ваша віза дійсна, буде оброблятися в пріоритеті, дає вам можливість одночасно подати заявку на отримання дозволу на роботу без збору.

Коли ви прибудете на кордон з Канадою, вам буде надано статус (на вибір):

– відвідувача,
– працівника, якщо ви подали заявку на отримання дозволу на роботу,
– студента, якщо вам не виповнилося 18 років і ви хочете навчатися в Канаді.

Ви можете перебувати в Канаді до 3 років одночасно або до закінчення терміну дії вашого паспорта. Коли термін вашого статусу в Канаді закінчиться, вам потрібно подати заявку на продовження перебування.

Ви можете подати заявку, якщо є дійсний український паспорт або інший національний документ, що посвідчує особу.

Якщо у вас немає дійсного паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, ви все одно можете подати заявку. Офіцер повинен визначити, чи відповідаєте ви вимогам дозволу на тимчасове проживання.

Якщо ви не вакциновані або частково вакциновані.
Ви можете в’їхати в Канаду, якщо ви не повністю вакциновані. Це також стосується, якщо вакцина, яку ви отримали, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я, але наразі не визнається Канадою. Коли ви прибуваєте до Канади, вам потрібно підтвердити, що ви є громадянином України або членом сім’ї громадянина України, щоб скористатися цим звільненням.

Ви повинні відповідати всім іншим вимогам охорони здоров’я, таким як карантин і тестування. За обмеженими винятками, всі мандрівники до Канади, включаючи тих, хто прибуває за CUAET, також повинні використовувати ArriveCAN.

Якщо ви потребуєте біометричних даних, вам потрібно буде надати свої біометричні дані, якщо ви їх не надавали раніше. Вам не потрібно платити за біометричний збір. Після того, як ви подасте заявку, ви отримаєте лист з інструкцією щодо біометричних даних. Ви повинні мати цей лист із собою, коли ви надаєте свої біометричні дані. Якщо ви надавали свої біометричні дані в минулому, вони все ще можуть бути дійсними.

Медичний огляд

Вам не потрібно проходити імміграційний медичний огляд перед приїздом до Канади. Однак, якщо вам зазвичай потрібен медичний огляд, щоб приїхати до Канади, вам може знадобитися зробити рентген грудної клітки та аналіз крові протягом 90 днів після прибуття. Коли приїдете, ви отримаєте інструкції, як це зробити.

Збори

Вам не потрібно сплачувати комісію за будь-яке з наведеного нижче:

– віза на тимчасове проживання,
– відкритий дозвіл на роботу,
– дозвіл на навчання,
– біометричні дані,
– дозвіл на тимчасове проживання.

Вам доведеться заплатити за рентген грудної клітки та аналіз крові, якщо вам скажуть зробити це.

Робота в Канаді

CUAET дає вам можливість одночасно подати заявку на гостьову візу та відкритий дозвіл на роботу. Цей дозвіл на роботу не оплачується і дозволить вам працювати у більшості роботодавців у Канаді.

Навчання в Канаді

CUAET дає вам можливість навчатися в Канаді.”
Заявка до CUAET заповнюється онлайн.