Спікер Грузії вважає неможливим відвідати Бучу та Ірпінь

Безпека

Голова Верховної Ради України Ruslan Stefanchuk: Недоречно. Саме так схарактеризував моє запрошення відвідати Бучу та Ірпінь Спікер Парламенту Грузії შალვა პაპუაშვილი • Shalva Papuashvili.

Він вважає неможливим їхати в 🇺🇦 доти, доки “окремі представники українського уряду повністю не усвідомлять потужну підтримку”, яку нам надає 🇬🇪.

Як приклад такої потужної підтримки він навів голосування Грузії на користь України на міжнародних майданчиках, на кшталт ООН.

Колего, Україна цінує будь-яку допомогу, яку отримує від інших країн в цей нелегкий час. Ми щодня просимо про посилення санкцій, надання військової, політичної та фінансової підтримки. Є країни, які допомагають нам за всіма напрямами. Є країни, які допомагають лише в одиничних питаннях.

🙏Ми цінуємо і завжди цінували щиру підтримку братнього Грузинського Народу. Ми знаємо, Грузини завжди щирі, сміливі і відважні воїни, багато з яких сьогодні пліч-о-пліч стоять з нашими оборонцями, захищаючи Україну від російської навали. Точно як і багато Українців у 2008 році стояли поруч із Грузинами проти тієї ж 🇷🇺, яка зазіхнула на вашу незалежність, проковтнула шматок вашої території, вбивала ваших людей.       

 І Україна тоді з перших днів вашого протистояння з росією надавала підтримку Грузії: і на політичному, і на інформаційному, і на міжнародному, і на військовому рівнях. Просто хочу нагадати, що завдяки українським протиповітряним системам оборони (“Бук”, “Оса”) ви боронили своє небо.

Але ми не міряємось розмірами підтримки. Підтримка завжди має бути щирою. А кожен, хто надає таку підтримку, діє так, як дозволяють йому обставини, совість та відчуття боргу. Врешті-решт, оцінку нам, політикам, завжди дадуть наші народи та історія.

Єдине, що породжує в мене відчуття невимовної бентеги, так це питання: чи доречно називати “недоречним” запрошення приїхати до дружньої країни, і подивитись її біду, розділити її горе, висловити слова підтримки?

Мені здається, що Друг має зробити це без запрошення.

Адже, як на мене, саме про це говорив великий Шота Руставелі: “Другу вірний друг допоможе, не злякає його біда. Серце він віддасть за серце, а любов — у дорозі”