Українська армія зміцнила свою потужність

Без категорії

За два роки частку посад бойових та бойового забезпечення у складі бойових бригад Сухопутних військ було збільшено з 55 до 70%. 

Про це сьогодні сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України Олексій Чорнобай, передає УНН.

“За останні два роки Збройні сили України виконали великий обсяг бойових завдань та провели значну роботу у сфері реформування. На законодавчому рівні затверджено уточнену структуру Збройних сил, до складу яких включено окремий рід військ — Високомобільні десантні війська — та окремий рід сил — Сили спеціальних операцій. Сформовано нові військові частини та органи військового управління. Нарощено чисельність кожного виду і роду військ Збройних сил. Сухопутні війська, які несуть основне навантаження з виконання завдань в антитерористичній операції, суттєво збільшили свій бойовий склад. Частку посад бойових та бойового забезпечення у складі бойових бригад Сухопутних військ збільшено з 55 до 70%”, — повідомив О.Чорнобай.

Крім того, за його словами, у Повітряних силах проведено нарощування бойового складу зенітних ракетних військ.

“Збільшено кількість справної авіатехніки за рахунок постачання з державних підприємств відремонтованих, нових та модернізованих бойових літаків”, — додав О.Чорнобай.

Також з урахуванням наявних сил і засобів нарощено систему протиповітряної оборони у східних та південних регіонах.

“Високомобільні десантні війська стали найбільш боєздатною складовою Збройних Сил України. Нарощено їх склад, який наразі включає три десантно-штурмові, повітрянодесантну та аеромобільну бригади. Суттєво підвищено їх спроможності за рахунок введення до складу бригад танкових підрозділів та підрозділів реактивної артилерії. Як окремий рід сил сформовано Сили спеціальних операцій. Для набуття ними спроможностей, необхідних для виконання покладених завдань, здійснюється удосконалення та розроблення нормативно-правової бази щодо їх функціонування та застосування. Триває створення ефективної системи управління, яка забезпечить максимальну реалізацію їх можливостей”, — зазначив О.Чорнобай.